Ny sadel

TRÆF DET RITIGE

SADELVALG

Flere faktorer er afgørende for, hvilken sadel der passer optimalt til hesten. Nogle har med hestens anatomi at gøre. Andre har med dens bevægelse, udviklingsstadie og rytteren at gøre. Det er vigtigt, at du får taget det hele med i betragtning.

 

Købet af en ny sadel er en stor investering og løsningen kan ofte være en "ny" brugt sadel. Men du skal se dig godt for og være opmærksom på, hvordan sadlen tidligere har været vedligeholdt og omstoppet. Desuden kan det være svært for dig som hesteejer, at afgøre om bommen er intakt.

 

Ønsker du at købe en helt ny sadel, kan sadler fra engelske Ideal eller Albion ofte være en god løsning. Både fordi de har nogle gode tilpasningsmuligheder og fordi deres grundliggende opbygning matcher nutidens rideheste og ponyer godt.

 

Sadlerne repræsenterer to forskellige prisklasser. Jeg er forhandler af begge sadelmærker og kan fuldt stå inde for sadlernes kvalitet.

 

Tilpasning af den nye sadel

En helt ny sadel leveres med en standardstopning, som ikke er egnet til ridebrug. Derfor er det vigtigt, at få sadlens stopning efterfyldt inden du rider med den.

Efter ca. 3 mdr.´s brug bør du få sadlen mere udførligt tilpasset i forhold til hesten. Det gøres bedst ved en komplet omstopning. Se under Tips for mere info om de vejledende intervaller for sadeltjek og vedligehold af stopningen.

 

Kontakt mig for råd og vejleding samt mere information.

ÅBNINGSTIDER

Booking og telefontid

man. til tors. 16.00-18.00

 

Konsultation efter aftale

man. og fre. kl. 08.30 - 15.00

ons. kl. 16 til 21

JAN GULDBORG

Everdrupvej 27

DK- 4733 Tappernøje

DANMARK

 

DEL PÅ FACEBOOK

Kender du nogen der kan have gavn af et sadeltjek eller behøver et godt råd før køb af ny sadel?

Copyright © All Rights Reserved