Findes der noget bedre, end duften af nypudset læder?

Lidt mere end halvvejs gennem en lang vinter trænger både sadel, trense (og resten af læderudstyret) tit og ofte til at få en ordentlig omgang pleje.

Og findes der egentlig nogen bedre duft i næseborene end nypudset læder, når man er rytter? Okay, det skulle da lige være duften af hest, hvis du spørger os ;o)

Lidt mere end halvvejs gennem en lang vinter trænger både sadel, trense (og resten af læderudstyret) tit og ofte til at få en ordentlig omgang pleje.

Og findes der egentlig nogen bedre duft i næseborene end nypudset læder, når man er rytter? Okay, det skulle da lige være duften af hest, hvis du spørger os ;o)

Hvorfor og hvordan skal du pleje dit læder rideudstyr?

Her er det så at spørgsmålene måske melder sig om de bedste plejemidler til læderpleje: hvad er bedst til rengøring? hvad er bedst til pleje af læder? skal du bruge glyceringsæbe og læderbalsam /fedt – eller kan du “nøjes med” en hurtig omgang sprayrens,  aftørring med en våd klud eller vådservietter?

Hver ting til sin tid vil vi sige, og et meget klart NEJ til vådservietter!

For i sidste ende handler det jo om, at bevare læderets smidighed dybt ned i porerne, så du kan ride med god samvittighed, og sikkerhed for at udstyret holder.

God læderpleje handler om sikkerhed for at udstyret ikke går i stykker pga. misligholdelse. Og så dufter nypudset læder bare helt fantastisk.

Miljø- og garantihensyn
For de færreste lædervarer holder garantien efter en omgang med vådservietter. Og idag anvendes mange steder mere miljøvenlige, naturbaserede (vegetabilske) garvingsmetoder end tidligere.

Disse metoder er langt bedre for miljøet end tidligere tiders kromgarvninger. Men det stiller lidt større krav til vores egen opmærksomhed på korrekt og skånsom pleje fordi læderets overflade efterlades mere åben, og derfor i nogle tilfælde kan virke mere tør. 

hyggestund med læderpleje af rideudstyr - sadelmager jan guldborg_credit_dreamstime

Gør pudsetjansen til en hyggestund
At pudse læder behøver ikke være en sur pligt.  Puds eksempelvis dit udstyr sammen med nogle af de andre i stalden, eller sæt en god lydbog eller din yndlingsmusik i ørerne! Så er du og udstyret klar til flere af de gode oplevelser før du ved af det!

Ved du, at du har mulighed for at bestille noget af den aller bedste og naturbaserede læderpleje her på webshoppen?

VI ANBEFALER

Brug en god, effektiv og fugtighedsgivende cleaner / sprayrens i det daglige.

Og brug så en god glycerinsæbe og tilhørende læderbalsam med jævne mellemrum.

Hvilken læderpleje skal du bruge til dit udstyr i læder?

Når du vælger plejemidler skal du være OBS på kvaliteten. Mange plejeprodukter indeholder kemiske ingredienser, som fjerner farven fra dit læder, fordi de mere moderne garvingsmetoder ikke efterlader en lige så modstansdygtig overflade på læderet som tidligere.

Til daglig rengøring og vedligehold er en hurtig omgang sprayrens i en god og også fugtighedsgivende kvalitet. Men det forudsætter stadig, at du også husker dybdegående pleje med jævne mellemrum for at bevare smidigheden.

Til den dybdegående pleje og smidiggørelse af læderet skal der altså mere til end en hurtig aftørring med sprayrens. Dér skal du først bruge en god dybderensende lædersæbe. Sørg for at får det til at skumme nok til at al snavsen løftes op af læderets porer. Vask aldrig direkte på læderet med vand, men brug sæbeskummet. Og følg op med en god naturbaseret plejende læderbalsam når læderet er tørt. Brug kun hvad læderet kan suge og tør overskydende læderbalsam af igen. ellers sætter den overskydende læderbalsam, som en hvid hinde ovenpå læderet.

Så et godt tip er:
Brug en cleaner / sprayrens i det daglige. Og brug så en god glyceringsæbe med tilhørende læderbalsam med jævne mellemrum. Hvor tit er det, tænker du måske? Det afhænger af udstyrets brug, vejr og vind som man siger. Samt hvordan du ellers opbevarer og passer på dit udstyr.

Vi vejleder dig gerne, hvis du har spørgsmål om læderpleje.

 

Bestil for 1200 kr. og få fri fragt
Mød os på messestand U1324 ved VM i Herning d. 6 -14. aug.