Hvornår skal sadlen rettes?

Rides hesten i et stabilt forløb, og har den en jævn formkurve?

Rides hesten i et stabilt forløb, og har den en jævn formkurve for udvikling af sin muskulatur uden udsving i foderstanden, skal du regne med at få sadlen rettet 2-3 gange årligt.  Men er der udsving i enten træning, foderstand, vokser hesten eller har sadlen skiftet rytter? Ja, så er det meget vigtigt at du er ekstra opmærksom på selv små ændringer i hvordan sadlen ligger på hesten. Både når du ligger sadlen op på hesten og den rides. Og registrerer du at sadlen vipper, glider frem, tilbage eller til den ene side? Ja så er det tid til et sadeltjek og måske en retning eller omstopning, alt efter hvor stor ændringen er.

Hvad er en retning af sadlen?

En retning er en mindre efterjustering af sadlen, svarnede til en opfølgning på en tidligere omstopning. Men den kan på ingen måde  erstatte en omstopning.

Til gengæld fungerer en retning fint som et supplement under forudsætning af, at hverken rytter eller heste har ændret sig markant siden sidste gang sadlen var en tur hos sadelmageren.

Ved en retning efterfyldes sadlen med supplerende stoppemateriale. Jeg kan absolut ikke anbefale at forskelligt stoppemateriale blandes, da det medfører risiko for ujævn liggeflade  og “hårde buler” ned imod hestens ryg.

Scroll til toppen

20 ÅRs jubilæum Åbent hus d. 29.+30. august

Vi kan fejre 2o års jubilæum i år og det sker bl.a. med et Åbent Hus arrangement d. 29 og 30. august. . Dog m. tilmelding og begrænset antal deltagere pga. Corona. Se hvad du kan opleve og tilmeld dig her…