BRUG DEN RIGTIGE LÆDERPLEJE OG FÅ SMIDIGT UDSTYR, DER HOLDER LÆNGE

Skal dit rideudstyr i læder holde i mange år og blive ved med at syne og føles lige så lækkert, som da det var nyt – eller endnu bedre?

Så er det en god idé, at du investerer i de bedste rengørings-, imprægnerings- og plejeprodukter til læder. Og at du er opmærksom på at rengøre og pleje dit udstyr regelmæssigt.

Vi har håndplukket dem, som vi mener er de bedste læderplejemidler. De er alle effektive og samtidig plejende og skånsomme så læderet ikke mister sin farve.

God læderpleje handler om mere end bare de gode rutiner

Mange tror at læderplejemidler er temmelig éns, og kan bruges til alle typer læder, uanset mærke og udstyrstype. Men sådan er det langt fra…

Lædeplejemidler er ligesom så meget andet et stort og broget område. Og det er bestemt ikke lige meget, hvilke midler til bruger til forskellige typer skind og læder.

Kemisk eller naturligt baseret læderpleje

Vidste du fx. at nogle plejemidler udelukkende indeholder kemisk fremstillede stoffer, imens andre indeholder et mix af naturlige plejeingredienser og kemiske bærestoffer og  andre igen er baseret på rene naturprodukter. Det gør du måske nok, men ved du også at disse kan få betydning for læderets indfarvning og holdbarhed?

Heldigvis er der flere og flere som benytter vegetabilsk garvet læder til fremstilling af rideudstyr. Det er langt bedre for miljøet, men stiller større krav til den måde vi så plejer læderet på, og til intervallerne for læderpleje.

En vegetabilsk garvning kan få læderet til at føles mere tørt end læder garvet med en chrom. Og indfarvningen af læderet er heller ikke ligeså modstandsdygtig overfor udefra kommende påvirkninger – bl.a. kemiske stoffer, aftørring og slitage.

Det vegetabilsk garvede læder vinder heldigvis mere og mere frem – vi skal jo passe på miljøet, også på dén front. Så må vi bare være mere OBS på at pleje vores udstyr godt og med de rette intervaller. 

Plejemidler, som kan bruges til vegetabilsk garvet læder

Vi har sorteret i læderpleje junglen for dig. Så her på webshoppen finder du kun læerpejemidler, der også kan bruges til vegetabilsk garvet læder.

Takket være vores gode og visionære leverandører fra både Danmark og England, kan du her forsyne dig med både læderrens og læderbalsam af den aller bedste slags.

Vådservietter – brug dem IKKE til læder!

Hvad så med de populære vådservietter og babywipes, som mange ryttere ynder at bruge til en hurtig aftørring af sadlen, trensen og ridestøvlerne fx. under stævner?

Vådservietter er ikke lavet til aftørring af garvet læder. Og du kan ikke bare tage for givet, at læderet kan tåle mosten. Så lad være med at bruge det.

Særligt hvis du har læderudstyr som stadig har en garanti fra producenten. Så kan du risikere at komme i vanskeligheder, hvis du får brug for  en dækning under garantien senere.

Sådan skal du pleje sit læder!

Vi har skrevet vores vigtigste tips og anbefalinger til læderpleje i et blogindlæg. Du kan læse det lige her:

Findes der noget bedre, end duften af nypudset læder?

Og har du specifikke spørgsmål til os vedrørende læderpleje? Så kontakt os meget gerne.

Bestil for 1200 kr. og få fri fragt
Mød os på messestand U1324 ved VM i Herning d. 6 -14. aug.