Sadel Service & Design

Hvilken sadel skal du vælge, og hvordan ved du om sadlen passer?

Sadelservice & sadeltjek

Du kan bestille en tid ved at sende en mail, ringe eller sende en SMS på tlf. 21732737. Jeg har telefontid mandag til torsdag kl. 16 til 18.

Du får den hurtigst mulige assistance, hvis du kan komme til min workshop med din sadel og din hest og alt arbejdet dermed kan udføres på min adresse. Ridning er muligt under konsultationen efter nærmere aftale.

Jeg kører også ud, hvis I kan samle 4 heste – eller flere – til sadeltjek i stalden, hvor din hest står. Der beregnes kilometerpenge og ydelsestillæg ved udkørsel.

Vi begynder altid med kontrol af hest og sadel samt eventuelt rytter. Hvis sadlen skal omstoppes udføres arbejdet til ugen efter. Jeg skal altid se sadlen på hesten igen efter omstopningen for at være sikker på, at sadlen passer helt, som den skal.

Hvis sadlen blot kan nøjes med en mindre justering / tilretning efterfyldes sadlen med ren ny uld. Her udføres arbejdet  imens du og hesten venter.

Ved en komplet omstopning skiller jeg sadlen helt ad og tømmer den for eksisterende fyld/ materiale. 100% ren ny uld fyldes derefter i og sadlen samles igen.

Du kan også booke tid udelukkende til råd og vejledning i valg af sadel til din hest.

Diverse reparationer på sadel og andet rideudstyr udføres efter nærmere aftale.

I nogle tilfælde tillader jeg mig at henvise til, at hesten bliver nødt til at have en anden sadel, eller at den bør kontrolleres hos dyrlæge eller kiropraktor før jeg kan hjælpe i forhold til sadlen. I så fald faktureres du kun for råd og vejledning.

Sadelmager Jan Guldborg har deltaget i flere konkurrencer under Society Of Mastersaddlers og blandt andet har Jans sadler vundet guld, sølv og bronzmedalje ved den kunkurrence, som Society of Mastersaddlers afholder årligt i den ikoniske bygning Saddlers Hall i London. Ja faktisk hænger den ene af Jan Guldborgs sadler i en udstillingsmontre i Saddlers Hall, efter en anmodning fra Society Of Mastersaddlers om lån af sadlen.

Jan Guldborg er den eneste sadelmager i Danmark, som både er Mastersaddler og samtidig anerkendt som læremester under den engelske sadelmageruddannelse (tager ikke elever pt). I sin tid som sadelmager hos Gardehusarregimentets Hestekadron har Jan Guldborg uddannet hele fire nye sadelmagere, som alle har bestået den engelske eksamen til Qualified saddler.

Sadelmager Jan Guldborg har desuden en fortid både som aktiv konkurrencerytter i dressur og millitary, professionel rideinstruktør og knap 20 år som sadelmager for  Gardehussarregimentets Hesteskadrons 100 heste og deres udstyr. Desuden har Jan en ganske særlig evne til at se på hestens sadeltekniske behov og eventuelle udfordringer ud fra et helhedssyn på både hest og rytter, og at hesten skal kunne fungere som en atlet sammen med sin rytter. Og det er netop disse ting, der er grundlaget for Jan Guldborgs håndværk og rådgivning.

Ny sadel?

Flere faktorer er afgørende for, hvilken sadel der passer optimalt til hesten. Nogle har med hestens anatomi at gøre. Andre har med dens bevægelse, udviklingsstadie og rytteren at gøre. Det er vigtigt,  at du får taget det hele med i betragtning.

Købet af en ny sadel er en stor investering og løsningen kan ofte være en “ny” brugt sadel. Men du skal se dig godt for og være opmærksom på, hvordan sadlen tidligere har været vedligeholdt og omstoppet. Desuden kan det være svært for dig som hesteejer, at afgøre om bommen er intakt. Så mit bedste råd til dig er at investere i råd og vejledning hos din faguddannede sadelmager inden du køber en ny sadel. Så minimerer du risikoen for fejlkøb

Når du skal vælge ny sadel til din hest er det en god idé at tænke fremad, og vælge en sadel der kan ændres og tilpasses i takt med at hesten udvikler sig. Mærket i sig selv er ikke det afgørende, og jeg tilbyder uvildig rådgivning omkring alle sadler.

Hos mig kan du købe helt nye sadler fra engelske Albion eller Harry Dabbs. Dem forhandler jeg, fordi de har nogle gode tilpasningsmuligheder, og fordi deres grundliggende opbygning passer nutidens rideheste og ponyer rigtig godt.

Sadlerne repræsenterer  forskellige principper for opbygning og ryttermatch. Men er begge er et godt bud på en fremtidssikret løsning, hvor jeg fuldt ud kan stå inde for sadlernes kvalitet og holdbarhed.

En helt ny sadel leveres fra producenten med en standardstopning, som ikke er egnet til ridebrug. Derfor er det vigtigt, at få sadlens stopning tilpasset og efterfyldt inden du rider med den.

Efter ca. 3 mdr.´s brug har stoppematerialet sat sig, og du bør få sadlen mere udførligt tilpasset i forhold til hesten. Det gøres bedst ved en komplet omstopning. Under Tips finder du mere information om de vejledende intervaller for sadeltjek og vedligehold af stopningen.

Kontakt mig for råd og vejleding samt mere information.

SpecialopgaVer

Kunne du tænke dig din helt egen sadel, bygget helt fra bunden og ud fra dine ønsker og til netop din hest?

Som specialist indenfor sadelkonstruktion og sadeldesign kan jeg tilbyde en unik mulighed for at lave din nye sadel helt fra bunden.

Sammen finder vi frem til det helt rigtige valg af både materialer, design, type, farve og læder. Efterhånden som sadlen bygges tilpasser vi den i forhold til hesten og dine ønsker og behov som rytter.

Kontakt mig for mere information om mulighederne eller kom forbi og oplev udvalgte demo-modeller i min workshop.

Lad dig inspirere

Diverse læderreparationer på rideudstyr, seletøj o.lign. udføres efter nærmere aftale.

Møbler, pressenninger og udstyr til biler repareres ikke.

Har du et spændende læderprojekt, som du ønsker sparring på eller har brug for at få udført? Så kontakt mig.

Lad dig inspirere

Eksempler på egne sadeldesigns
Sort sadel
GP (kombineret) sadel 17″ Guldmedalje /vinder af konkurrence 2014
Sort sadel
Detalje på vindersadel 2014
Person ved sort sadel
Vindersadlen er udlånt og udstillet i Saddlers Hall i London
Brun sadel
Dressursadel 17″ Close contact (monoflap) Bronzemedalje 2013
Brun sadel
Cognacfarvet ruskind og læder giver en unik varm glød
Brun sadel
Udsmykning via pyntesyninger
Sort sadel
Springsadel 17″ Sølvmedalje 2012
Sort sadel
Form og detaljer skabes gennem kurvede pyntesyninger
Sort sadel
Sædet kan afsluttes bagtil på forskellig vis
Sort sadel
Dressursadel 17″ Close contact (monoflap) Sølvmedalje 2011
Sort sadel
Monoflap-opbygning giver ekstra tæt kontakt til hesten
Sort sadel
Enkelthed kan også være smukt
Scroll til toppen