Uvildig rådgivning om køb
og tilpasning af sadel til din hest

Uanset om du rider dressur, spring, millitary eller en anden ridedisciplin kan jeg hjælpe dig. Det handler om at skabe de bedste rideoplevelser for både dig og din hest.

SADELTJEK & UVILDIG RÅDGIVNING OM SADEL TIL DIN HEST

TIDSBESTILLING

Du kan bestille en tid ved at sende en mail, ringe eller sende en SMS på tlf. 21732737.  Jeg har telefontid tirsdag og torsdag kl. 8 – 16.

I MIN WORKSHOP ELLER I STALDEN (AFGRÆNSET OMRÅDE)

Du får den hurtigst mulige assistance, hvis du kan komme til min workshop med din sadel og din hest og alt arbejdet dermed kan udføres på min adresse. Her tager jeg imod heste fra hele Danmark, og har gode forhold til både parkering, konsultation og ridning.

Udekørende sadelservice tilbydes på Midt- og sydsjælland samt Lolland og Falster, hvis I kan samle mindst 4 heste til sadeltjek i stalden, hvor din hest står.

Der beregnes kilometerpenge og ydelsestillæg ved udkørsel.

RÅD OG VEJLEDNING, TILPASNING ELLER OMSTOPNING

Vi begynder altid med kontrol af hest og sadel samt eventuelt rytter.

Hvis sadlen skal omstoppes udføres arbejdet til ugen efter. Jeg skal altid se sadlen på hesten igen efter omstopningen for at være sikker på, at sadlen passer helt, som den skal.

Hvis sadlen kan nøjes med en mindre justering / tilretning efterfyldes sadlen med ren ny uld. Her udføres arbejdet  imens du og hesten venter.

Ved en komplet omstopning skiller jeg sadlen helt ad og tømmer den for eksisterende fyld/ materiale. 100% ren ny uld fyldes derefter i og sadlen samles igen.

Ridning under konsultationen sker efter nærmere aftale og er en fast del af konsultationen efter en komplet omstopning af sadlen.

Du kan også booke tid udelukkende til råd og vejledning i valg af sadel til din hest.

Diverse reparationer på sadel og andet rideudstyr udføres efter nærmere aftale.

SPECIELLE UDFORDRINGER MED SADEL ELLER HEST

I nogle tilfælde tillader jeg mig at henvise til, at hesten bliver nødt til at have en anden sadel, eller at den bør kontrolleres hos dyrlæge eller kiropraktor før jeg kan hjælpe i forhold til sadlen.

I så fald faktureres du kun for råd og vejledning.

DET DU IKKE FINDER HOS ANDRE SADELMAGERE I DANMARK

Sadelmager Jan Guldborg har deltaget i flere konkurrencer under Society Of Mastersaddlers og blandt andet har Jans sadler vundet guld, sølv og bronzmedalje ved den kunkurrence, som Society of Mastersaddlers afholder årligt i den ikoniske bygning Saddlers Hall i London.

Ja faktisk hænger den ene af Jan Guldborgs sadler i en udstillingsmontre i Saddlers Hall, efter en anmodning fra Society Of Mastersaddlers om lån af sadlen.

Jan Guldborg er den eneste sadelmager i Danmark, som både er Mastersaddler og samtidig anerkendt som læremester under den engelske sadelmageruddannelse (tager ikke elever pt). I sin tid som sadelmager hos Gardehusarregimentets Hestekadron har Jan Guldborg uddannet hele fire nye sadelmagere, som alle har bestået den engelske eksamen til Qualified saddler.

Sadelmager Jan Guldborg har desuden en fortid både som aktiv konkurrencerytter i dressur og millitary, professionel rideinstruktør og knap 20 år som sadelmager for Gardehussarregimentets Hesteskadrons 100 heste og deres udstyr.

Desuden har Jan en ganske særlig evne til at se på hestens sadeltekniske behov og eventuelle udfordringer ud fra et helhedssyn på både hest og rytter, og at hesten skal kunne fungere som en atlet sammen med sin rytter.

Og netop alt dét er grundlaget for Jan Guldborgs håndværk og rådgivning.

NY SADEL – HVAD SKAL DU VÆLGE?

FLERE FAKTORER ER AFGØRENDE

Flere faktorer er afgørende for, hvilken sadel der passer optimalt til hesten. Nogle har med hestens anatomi at gøre. Andre har med dens bevægelse, udviklingsstadie og rytteren at gøre. Det er vigtigt,  at du får taget det hele med i betragtning.

HELT NY ELLER "NY" BRUGT SADEL?

Købet af en ny sadel er en stor investering og løsningen kan ofte være en “ny” brugt sadel.

Men du skal se dig godt for og være opmærksom på, hvordan sadlen tidligere har været vedligeholdt og omstoppet. Desuden kan det være svært for dig som hesteejer, at afgøre om bommen er intakt.

Så mit bedste råd til dig er at investere i råd og vejledning hos din faguddannede sadelmager inden du køber en ny sadel. Så minimerer du risikoen for fejlkøb

HVILKET MÆRKE?

Når du skal vælge ny sadel til din hest er det en god idé at tænke fremad, og vælge en sadel der kan ændres og tilpasses i takt med at hesten udvikler sig. Mærket i sig selv er ikke det afgørende, og jeg tilbyder uvildig rådgivning omkring alle sadler.

Hos mig kan du købe helt nye sadler fra engelske Albion eller Harry Dabbs. Dem forhandler jeg, fordi de har nogle gode tilpasningsmuligheder, og fordi deres grundliggende opbygning passer nutidens rideheste og ponyer rigtig godt.

Sadlerne repræsenterer  forskellige principper for opbygning og ryttermatch. Men er begge er et godt bud på en fremtidssikret løsning, hvor jeg fuldt ud kan stå inde for sadlernes kvalitet og holdbarhed.

TILPASNING AF DEN NYE SADEL

En helt ny sadel leveres fra producenten med en standardstopning, som ikke er egnet til ridebrug. Derfor er det vigtigt, at få sadlens stopning tilpasset og efterfyldt inden du rider med den.

Efter ca. 3 mdr.´s brug har stoppematerialet sat sig, og du bør få sadlen mere udførligt tilpasset i forhold til hesten. Det gøres bedst ved en komplet omstopning. Under Tips finder du mere information om de vejledende intervaller for sadeltjek og vedligehold af stopningen.

Kontakt mig for råd og vejleding samt mere information.

SPECIALOPGAVER

SPECIALDESIGNET SADEL TIL DIN HEST

Kunne du tænke dig din helt egen sadel, bygget helt fra bunden og ud fra dine ønsker og til netop din hest?

Som specialist indenfor sadelkonstruktion og sadeldesign kan jeg tilbyde en unik mulighed for at lave din nye sadel helt fra bunden.

Sammen finder vi frem til det helt rigtige valg af både materialer, design, type, farve og læder. Efterhånden som sadlen bygges tilpasser vi den i forhold til hesten og dine ønsker og behov som rytter.

Kontakt mig for mere information om mulighederne eller kom forbi og oplev udvalgte demo-modeller i min workshop.

REPARATIONER

Diverse læderreparationer på rideudstyr, seletøj o.lign. udføres efter nærmere aftale.

Møbler, pressenninger og udstyr til biler repareres ikke.

SPECIELLE OPGAVER

Har du et spændende læderprojekt, som du ønsker sparring på eller har brug for at få udført? Så kontakt mig.

Hvad siger andre kunder om os?

Eksempler på Sadelmager Jan Guldborgs egne sadeldesigns

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad kan jeg booke en konsultation til?

Du kan booke en konsultation til:

  • Sadeltjek, hvor jeg tjekker og eventuelt tilpasser sadlen, så den ligger korrekt og ikke skaber problemer for ridningen.
  • Rådgivning og vejledning om hvilken sadel der bedst kan passe til din hest – eller kontrol af om den sadel, du har købt, ligger korrekt.

Du kan også få foretaget eftersyn, vedligeholdelse og reparationer af din sadel og andet læderudstyr, så det er i orden, får nyt liv og kan holde længere.

Hvordan foregår en sadelkonsultation?

En sadelkonsultation starter med, at hest, sadel og rytter vurderes ud fra en helhed.

Hesten måles op ved hvert sadeltjek, og jeg fører dens mål over i en journal – en såkaldt template – så vi sammen kan følge dens udvikling over tid. Det er både lærerigt og sjovt at se, hvordan hestens udvikler sig i sadellejet. HVis du ikke har oplevet det før, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt din hest kan ændre muskulatur og facon i sadellejet.

Få et uvildigt tjek af ny sadel eller ny hest

Har du købt ny eller brugt sadel, eller har du fået ny hest, er det altid en god idé at få et uvildigt tjek af sadlen og hesten – samt få en uddannet sadelmagers hjælp til at få lavet de eventuelle tilpasninger, der måtte være nødvendigt.

Du kan også købe en ny sadel af mig. Men kun, hvis den er den rigtige for både dig og din hest. Jeg fortæller dig om dine muligheder, men beslutningen vil altid være din egen.

For mig handler det altid om, at vi sammen finder en løsning der kan tilgodese hestens velbefindende og ikke om at sælge en sadel til dig for enhver pris.

Min sadel trænger bare til en justering – kan du lave det?

Ja, jeg kan lave både justering og omstopning af sadler. Men vær opmærksom på at jeg aldrig udfører en mindre justering af sadlen, før jeg er sikker på at materialet inde i sadlen er det samme, som jeg i forvejen bruger. Jeg har både ren uld og syntetisk uld, idet det er forskelligt hvad sadelfabrikkerne også ønsker at jeg bruge under deres garanti.

Forskellige materialer arbejder forskelligt, bliver uéns i hårdheden og vil lave buler ned mod hestens ryg efter et stykke tid. Og så har vi balladen med en hest, der får trykninger og ondt i ryggen.

Er du ny kunde? Så betyder det, at du altid skal regne med en komplet omstopning af sadlen den første gang hos mig. Ellers er der stor risiko for, at sadlens stopning kommer til at trykke hesten som følge af uens stoppemateriale. Dét skal vi for alt i verden undgå.

Min sadel skal omstoppes – hvad betyder det?

Er der behov for en komplet omstopning, skilles sadlen helt ad og tømmes for alt eksisterende fyld.

Derefter fyldes sadlen igen med 100 % ren ny uld og så skal den samles / syes sammen igen.

En komplet omstopning af en sadel er en stor omgang, som også involverer en del syarbejde i hånden efter sadlen har været skilt helt ad.

Derfor går der typisk en uge, før du kan få sadlen lagt på hesten igen. Her skal du også ud at ride en tur i den nyomstoppede sadel, så vi sammen sikrer, at sadlen også ligger som den skal, når hesten er i bevægelse under rytter.

Sadelproblemer – hvad kan der være galt?

I nogle tilfælde er mit bedste råd, at hesten skal have en anden sadel end dén, som den går med lige nu.

Sammen får vi får en snak om ambitionsniveau, muligheder og udfordringer. Så du er klædt på og ved, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du skal vælge en ny sadel eller købe en “ny” brugt sadel.

Det sker ind i mellem også, at jeg anbefaler dig  at få hesten kontrolleret hos dyrlæge eller kiropraktor, før det kan nytte noget at gøre mere ved sadlen.

I begge situationer vil du kun blive faktureret for en konsultation med råd og vejledning samt eventuel kørselstakst og udkørselsgebyr.

Specialopgaver og håndsyarbejde i læder

Går du med en idé eller har du et ganske særligt ønske, som kræver en ekspert i læder og håndsyning?
Det kunne fx. være en sadel bygget helt fra bunden, eller noget helt andet, som skal syes eller på anden vis laves i læder ud fra dine behov og helt egne ønsker til design, farve og måske en speciel type skind- eller læder?

Ja så er du meget velkommen til at tage kontakt for at høre mere om dine muligheder hos os.

Jan Guldborghar gennem tiden hjulpet med en lang række specialopgaver – lige fra specialdesignede sadler, rideudstyr til handicappede og motorcykeltasker til armbånd, bilrat, tasker og jagt- og hundeudstyr lavet efter mål og særlige ønsker til design. Alt sammen ud fra en drøm eller et ønske hos den enkelte kunde, og derfor med et helt personligt touch.

Hvad er forskellen på en Mastersaddler og andre sadelmagere?

Udnævnelsen til Mastersaddler er den højeste anerkendelse man kan opnå i den verdensomspændende sadelmagerbrancheorganisation Society Of Mastersaddlers. Titlen dækker over både en lang uddannelse, stærke kompetencer, årelang erfaring og personlig anerkendelse.

En titel som Mastersaddler hos Society of Master Saddlers er ikke noget, du kan købe dig til.

Det kræver, at du har:

  • gennemgået organisationens uddannelse,
  • været Registered Trainee Saddler,
  • fungeret som Qualified Saddler i 4 år
  • været selvstændig sadelmager i mindst 7 år
  • fået anbefalinger af 2 andre Mastersaddlers

før du kan blive udnævnt til Mastersaddler af et enigt bedømmelsesudvalg.

Derfor er du garanteret både kvalitetsarbejde, stor faglig viden og en kraftig passion for både ridning og det gode håndværk, når du henvender dig til Jan Guldborg.

Hvad er Society Of Mastersaddlers?

Society of Master Saddlers er en engelsk brancheorganisation for professionelle sadelmagere over hele verden.

Deres formål er at sikre det gode håndværk og den uvildige service og rådgivning. Derudover tilbyder de den mest grundige sadelmageruddannelse, der findes i branchen.

Forskellige titler og grader af uddannelse – se efter logoets specielle udgave

Society Of Matsersaddlers tilbyder en række forskellige kurser og uddannelser, som alle giver ret til at benytte organisationens logobadge, men i forskellige designs /udgaver alt efter kompetenceniveau. Så prøv engang at se efter, hvad det er for en udgave næste gang du ser et af disse logo´er.

Den mest kendte uddannelse herhjemme er nok Saddlefitter. En Saddlefitter er en forholdsvis kort uddannelse, som gennem en kursusrække og afsluttende prøve, koncentrerer sig om tilpasning af sadler, men ikke i komplette omstopninger eller nogen andre former for sadelmageri.

Titlen som Qualified saddler opnår man efter at have bestået den 4 årige sadelmageruddannelse i de engelske sadelmagersystem. En Qualified saddler er uddannet til at udføre hele paletten af de typisk forekommende sadelmager-relaterede opgaver indenfor et (eller flere) specialer, som eksempelvis kan være enten sadler eller seletøj. Det betyder at en Qualified saddler, som har speciale i sadler, både kan tilpasse og omstoppe en sadel, udføre langt de fleste reparationer, designe og bygge en ny sadel helt fra bunden

Titlen som Mastersaddler er den højeste udnævnelse man kan opnå hos Society Of Mastersaddlers. Udnævnelsen dækker over både en lang uddannelse, stærke kompetencer, årelang erfaring og personlig anerkendelse. En titel som Mastersaddler, er altså ikke noget man kan købe sig til gennem et kursus eller lign.

Fri fragt fra 1200 kr.
30 dages returret.