Hvornår skal sadlen omstoppes?

Ved en komplet omstopning skilles sadlen helt ad og tømmes for gammelt stoppemateriale...

Du bør få omstoppet sadlen komplet én gang årligt. Det forudsætter dog, at hesten rides jævnligt, ikke ændrer sig markant undervejs, og at du overholder de vejledende intervaller for tilpasning og retning af sadlen, som ligger hyppigere (typisk ca. hver 3. måned).

Hvad er en omstopning?

Ved en komplet omstopning vil en faguddannet sadelmager altid skille sadlen ad  og tømme den fuldstændig for gammelt stoppemateriale. Ren ny uld fyldes derefter i. Det skal sikre en ensartet og jævn stopning uden “hårde buler”. Til sidst syes sadlen sammen, og er klar til brug igen.

Når du har fået omstoppet din sadel, er det efterfølgende ofte muligt at få den rettet / tilpasset (dvs. efterfyldt) et par gange, før du igen skal have den komplet stoppet om. Men du skal være opmærksom på, at det skal være med supplerende uld af samme slags, som blev fyldt i under omstopningen. 

Du bør aldrig acceptere, at forskelligt stoppemateriale blandes inde i sadlens paneler. Det skaber hurtigt en ujævn liggeflade og risiko for  myoser og ømheder i hestens rygmuskulatur. Så husk at spørge din sadelmager, hvilket materiale der benyttes.

Scroll til toppen

20 ÅRs jubilæum Åbent hus d. 29.+30. august

Vi kan fejre 2o års jubilæum i år og det sker bl.a. med et Åbent Hus arrangement d. 29 og 30. august. . Dog m. tilmelding og begrænset antal deltagere pga. Corona. Se hvad du kan opleve og tilmeld dig her…