Uvildig rådgivning

Sadelmager og -specialist

Tilpasning, omstopning, bomændringer og reparation af sadler

TILPASNING AF SADLEN TIL DIN HEST ER VIGTIG

Sadlen skal passe til din hest. Ellers er der ikke nogen god rideoplevelse. Og du risikerer at hesten får skader.

Uanset om du rider dressur, spring, millitary eller en anden ridedisciplin kan du få hjælp hos Jan. Udgangspunktet er altid at skabe de bedste forudsætninger for, at sadlen kan fungere for både din hest og dig.

SÅDAN FOREGÅR EN SADELKONSULTATION

Vi begynder altid med kontrol af hest og sadel samt eventuelt rytter. Hvis sadlen skal omstoppes udføres arbejdet til ugen efter. Jan skal altid se sadlen på hesten igen efter omstopningen for at være sikker på, at sadlen passer helt som den skal.

Hvis sadlen kan nøjes med en mindre justering / tilretning efterfyldes sadlen med ren ny uld. Her udføres arbejdet imens du og hesten venter. Ved en komplet omstopning skiller jeg sadlen helt ad og tømmer den for eksisterende fyld/ materiale. 100% ren ny uld fyldes derefter i og sadlen samles igen.

Ridning sker efter nærmere aftale og er en fast del af konsultationen efter en komplet omstopning af sadlen.

Du kan også booke tid udelukkende til råd og vejledning om valg af sadel til din hest.

Måltagning

Din hests sadelleje måles op ved hver konsultation, og tegnes i en template, som journaliseres.

International standard

Du får rådgivning efter internationale retningslinjer, vedtaget af Society Of Mastersaddlers

Journal på din hest

Hestens data og eventuelle udfordringer noteres, så vi kan følge udviklingen

Følg med i

din hests udvikling

Vores måltagning sker ved hvert sadeltjek, så du kan følge med i hvordan din hest udvikler sig i sadellejet.

BOOK EN TID TIL SADELTJEK, SADELKØB ELLER REPARATIONER

Du kan bestille en tid ved at sende en mail, ringe eller sende en SMS på tlf. 21732737. 

Jan har telefontid tirsdag og torsdag kl. 8 – 16.

Du skal forvente at en sadelkonsultation tager ca. 30 min.

Har du aftalt med Jan at du skal ride er der typisk afsat en time.

Du kan få hjælp til reparationer efter nærmere aftale. Jan laver både de helt simple og meget avancerede reparationer på sadler såvel som det meste andet udstyr i læder

Send mail

I VORES WORKSHOP ELLER HOS DIN HEST (BEGRÆNSET UDKØRSEL)

Du får den hurtigst mulige assistance, hvis du kan komme til min workshop med din sadel og din hest og alt arbejdet dermed kan udføres på min adresse. Her tager jeg imod heste fra hele Danmark, og har gode forhold til både parkering, konsultation og ridning.

Udekørende sadelservice tilbydes på Midt- og sydsjælland samt Lolland og Falster, hvis I kan samle mindst 4 heste til sadeltjek i stalden, hvor din hest står.

Der beregnes kilometerpenge og ydelsestillæg ved udkørsel.

få rutevejledning

Ny sadel

Hvad skal du vælge?

Købet af en ny sadel er en stor investering, og en god løsning kan ofte være en “ny” brugt sadel. Men du skal se dig godt for.

Flere ting er nemlig afgørende for hvilken sadel, der passer optimalt til hesten og dig:

 • hestens anatomi, bevægelse og udviklingsstadie
 • hestens foderstand
 • ambitionsniveau
 • rytterstørrelse og vægt

Det er vigtigt, at du får taget det hele med i betragtning. Så det bedste råd til dig er, at investere i råd og vejledning.

Vidste du at
Jan Guldborg er mastersaddler

Jan Guldborg har mere end 20 års erfaring og er engelsk uddannet sadelmager, er medlem og er tildelt titlen Mastersaddler hos det engelske forbund Society Of Mastersadlers.

Mastersaddler er den højeste udnævnelse man kan opnå.

Medlemsskabet er din garanti for internationale standarder i rådgivning og ydelser.

Mastersaddler plakette Sadelmager Jan Guldborg

3 Facts

Dét du ikke finder hos andre sadelmagere i Danmark

+ 20 års bred erfaring

Jan har + 20 års erfaring som sadelmagerog en fortid som rytter i både dressur, spring og millitary, professionel træner og rideinstruktør.

Prisvinder i london

Jan vundet guld, sølv og bronze med sine egne
sadeldesigns ved konkurrencer hos Society Of Mastersaddlers i London 

Læremester

Jan har uddannet fire andre sadelmagere, som læremester under det engelske uddannelses-system (tager ikke nye elever)

Ofte stillede spørgsmål

Du kan booke en konsultation til:

 • Sadeltjek, hvor jeg tjekker og eventuelt tilpasser sadlen, så den ligger korrekt og ikke skaber problemer for ridningen.
 • Rådgivning og vejledning om hvilken sadel der bedst kan passe til din hest – eller kontrol af om den sadel, du har købt, ligger korrekt.
 • Eftersyn, vedligeholdelse og reparationer af din sadel og andet læderudstyr, så det er i orden, får nyt liv og kan holde længere.

Et sadeltjek starter med, at hest, sadel og rytter vurderes ud fra en helhed.

Hesten måles op ved hvert sadeltjek, og jeg fører dens mål over i en journal – en såkaldt template – så vi sammen kan følge dens udvikling over tid. Det er både lærerigt og sjovt at se, hvordan hestens udvikler sig i sadellejet. HVis du ikke har oplevet det før, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt din hest kan ændre muskulatur og facon i sadellejet.

Få et uvildigt tjek af ny sadel eller ny hest

Har du købt ny eller brugt sadel, eller har du fået ny hest, er det altid en god idé at få et uvildigt tjek af sadlen og hesten – samt få en uddannet sadelmagers hjælp til at få lavet de eventuelle tilpasninger, der måtte være nødvendigt.

Du kan også købe en ny sadel af mig. Men kun, hvis den er den rigtige for både dig og din hest. Jeg fortæller dig om dine muligheder, men beslutningen vil altid være din egen.

For mig handler det altid om, at vi sammen finder en løsning der kan tilgodese hestens velbefindende og ikke om at sælge en sadel til dig for enhver pris.

Ja, jeg kan lave både justering og omstopning af sadler. Men vær opmærksom på at jeg aldrig udfører en mindre justering af sadlen, før jeg er sikker på at materialet inde i sadlen er det samme, som jeg i forvejen bruger.

Ellers er der stor risiko for, at sadlens stopning kommer til at trykke hesten som følge af uens stoppemateriale. Dét skal vi for alt i verden undgå.

Jeg har både ren uld og syntetisk uld, idet det er forskelligt hvad sadelfabrikkerne også ønsker at jeg bruge under deres garanti.

Forskellige materialer arbejder forskelligt, bliver uéns i hårdheden og vil lave buler ned mod hestens ryg efter et stykke tid. Og så har vi balladen med en hest, der får trykninger og ondt i ryggen.

Er du ny kunde? Hvis ja, så skal du regne med en komplet omstopning af sadlen den første gang hos mig.

En komplet omstopning medfører at sadlen tømmes for alt eksisterende fyld.

Derefter fyldes sadlen igen med 100 % ren ny uld og så skal den samles / syes sammen igen.

En komplet omstopning af en sadel er en stor omgang, som også involverer en del syarbejde i hånden, efter sadlen har været skilt helt ad.

Derfor går der typisk en uge, før du kan få sadlen lagt på hesten igen. Her skal du også ud at ride en tur i den nyomstoppede sadel, så vi sammen sikrer, at sadlen også ligger som den skal, når hesten er i bevægelse under rytter.

Sadelproblemer kan skyldes mange ting. Det kan være match mellem rytter, sadel og hest. Det kan være sygdom/ halthed el. skævhed hos hesten. Det kan være en forkert tilpasset sadel, ændringer i hestens foderstand, muskelmasse og meget andet.

I nogle tilfælde er mit bedste råd, at hesten skal have en anden sadel end dén, som den går med lige nu. Det sker ind i mellem også, at jeg anbefaler dig at få hesten kontrolleret hos dyrlæge eller kiropraktor, før det kan nytte noget at gøre mere ved sadlen.

Sadelmager er ikke en beskyttet titel - alle kan derfor i princippet kalde sig sadelmager. Men der er stor forskel på kompetenceniveau og erfaringsgrundlag.

Udnævnelsen til Mastersaddler er den højeste anerkendelse man kan opnå i den verdensomspændende sadelmagerbrancheorganisation Society Of Mastersaddlers.

En titel som Mastersaddler hos Society of Master Saddlers er desuden ikke noget, du kan købe dig til gennem et kursus el. lign.

Før man kan blive udnævnt til Mastersaddler af et (enigt!) bedømmelsesudvalg hos Society Of Mastersaddlers kræves, at du har:

 • gennemgået organisationens 4 årige engelske sadelmageruddannelse,
 • været Registered Trainee Saddler,
 • fungeret som Qualified Saddler i 4 år
 • været selvstændig sadelmager i mindst 7 år
 • fået anbefalinger af 2 andre Mastersaddlers

  Derfor er du garanteret både kvalitetsarbejde, stor faglig viden, anerkendelse fra andre fagfoilk i branchen og en kraftig passion for både ridning og det gode håndværk, når du henvender dig til Jan Guldborg, som netop er Mastersaddler.

En saddlefitter har betsået nogle korte kurser, og er klædt fagligt på til at justere en sadel - dvs mindre tilpasningsomfang.

En Qualified saddler har taget en fuld sadelmageruddannelse under det engelske uddannelsessystem og er klædt fagligt godt på til større reparationer og fuld omstopning af sadler.

Det korte svar er ja da! Så sig til hvis du går med en idé eller har et ganske særligt ønske, som kræver en ekspert i læder og håndsyning.

Hos os kan du få hjælp til en lang række specialopgaver – lige fra specialdesignede sadler, rideudstyr til handicappede og motorcykeltasker til armbånd, bilrat, tasker og jagt- og hundeudstyr lavet efter mål og særlige ønsker til design, eller med et helt personligt touch.

Sadelmageri & Showroom - her finder du os

Everdrupvej 27
4733 Tappernøje

Åbent efter aftale Man - Fre kl. 8:00 til16:00

Få anvisninger

Kontakt os

Har du et spørgsmål om sadler, eller vil du gerne bestille en tid til sadletjek hos Jan? Så kan du enten ringe på tlf. 21 73 27 37 eller skrive til Jan her

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.